3 tips til indretning af dit soveværelse

Vi giver 3 tips til indretning af dit soveværelse

Når du lejer en ny bolig, står du overfor en stor opgave: At indrette dit nye hjem. Ét rum i den nye lejebolig er dog mere vitalt end de andre. Populært sagt er søvnen energi, der hver aften fyldes på dine biologiske batterier - og i en travl hverdag er der i særdeleshed brug for et kraftværk at tære fra. Soveværelset er de biologiske batteriers ladestation.

I sengen og det omkringliggende miljø spenderer mennesket en stor del af sit liv. Er omgivelserne ikke behagelige, og søvnoplevelserne ikke tilstrækkeligt gode, er den omfattende mængde tid nærmest spildt, da søvn er fundamentet for menneskets sundhed. Når du ikke er tilstrækkeligt restitueret, nedsættes kroppens funktioner, og sygdomme trænger sig lettere på. Ligeledes har mangel på søvn mærkbare konsekvenser på dit overskud og generelle humør.

Derfor giver det mening at indrette sit værelse bevidst efter sine behov, sin smag og med fokus på den personlige komfort. Denne guide hjælper dig til at komme på rette vej.

Komfort er nøgleordet

Soveværelset er først og fremmest til at sove i. Derfor bør sengen være førsteprioritet, når du begynder indretningen af dit værelse. Sengemiljøet skal være behageligt at spendere de sidste, rolige aftentimer i, ligesom sengen også skal sikre dig en sund liggeposition. Kroppens muskler skal gerne aflastes i nattetimerne, så de er klar, når morgenen gryr.

Det kræver ordentlig møblering og valg af tilbehør at skabe det optimale komfortniveau. Ved at være opmærksom på sengeudstyret - fra bund til top - sikrer du dig på grundigste vis den bedste søvn. Sengen bør være af solid kvalitet, og madrassen bør være velvalgt med særligt øje for en fasthed, der tilgodeser din krop.

En ofte overset, men vigtig søvnomstændighed er det underlag, der er i nærmest kontakt med kroppen. En god topmadras kan gøre en fantastisk søvnoplevelse endnu bedre - men en behagelig topmadras kan faktisk også markant forbedre en søvnoplevelse, der ellers ville være belastet på grund af den underliggende madras’ kvalitet.

Sover I to i sengen - eller foretrækker du luksussen af at sove med rigelig plads, så vil du med stor sandsynlighed finde, at en latex topmadras i størrelsen 180x200 skaber det bedst tænkelige sove-underlag. Latex-topmadrasser er et eksklusivt valg, der garanterer brugeren en bekvem nat, da naturmaterialet er åndbart og elastisk.  

 

Praktiske og nødvendige foranstaltninger

Der er en række praktiske overvejelser, som du også bør tage i betragtning, når du indretter dit soveværelse. Når man flytter, bliver man ofte klar over, hvor mange ting man egentlig ejer – og langt de fleste har mange sager. Disse skal der også være plads til, når man flytter ind i den nye bolig. Derfor er det nødvendigt at skabe opbevaringsplads i de fleste af husets rum. Soveværelset må således også indeholde lidt mere end bare sengen og de personlige pyntegenstande.

Det ideelle soveværelse er indrettet sådan, at værelsets brugere føler sig roligt tilpas. Der må helst ikke være forstyrrende og stressende elementer i værelset. Derfor drager du stor fordel af at opbevare dine ting steder, hvor du ikke vil opleve, at de ligger i vejen. Vægskabe er et populært valg, da de falder neutralt ind i rummet og ikke står i vejen. Bed-rollers er også en praktisk anordning, der gør det muligt at gemme de objekter væk, som man ikke bruger hver dag.

Læser du i sengen, løser du sudoku på telefonen eller bruger du en stille stund siddende i sengen, inden du lægger dig til at sove, så bør du også overveje at indrette sengeområdet med en sengegavl. Med denne bliver sengen også behagelig at sidde i og således gøres den praktisk i aftentimerne, hvis man gerne vil bruge dem på værelset, men endnu ikke er klar til at gå til ro.

 

Personlig atmosfære gør soveværelset til dit yndlingsrum

Dit soveværelse er dit eget rum. Værelsets atmosfære bør derfor afspejle dig. Derfor handler meget af indretningen også om at tage de stilmæssige valg, der gør værelset personligt og hyggeligt.

Overvej, om du er til tapet, malede vægge eller råmaterialer, og om du vil have rummet mere møbleret eller indrettet helt spartansk. Overvej også, hvilket nips og personlige genstande, som du gerne vil omgives af i dit personlige rum.

Måske du allerede har en fornemmelse af, hvordan du vil gøre værelset til dit eget? Hvis ikke, kan du sætte overvejelserne i gang ved at være opmærksom på, hvordan andre gør. Læg mærke til magasiner, forretninger og venners indretningsvalg, og begynd at reflektere over, hvordan dit soveværelse skal indrettes med inspiration fra andre.
 

Søger du bolig? Søg blandt 6000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
Envelope info@husvild.dk
Mail info@husvild.dk (Alle hverdage fra 10.00-16.00)