5 gode og budgetvenlige råd til opgradering af dit køkken

Vi giver 5 gode og budgetvenlige råd til opgradering af dit køkken

Køkkenet er et af hjemmets mest brugte rum. Området til madlavning er udgangspunktet for de fleste menneskers hverdag.

Her skal være plads til gode, hjertevarmende stunder sammen, ligesom køkkenet også skal kunne fungere og lette den travle, trivielle hverdag. Det kræver praktiske køkkenelementer, funktionelle hvidevarer og en atmosfære af hjemmelig hygge.

Når køkkenet bruges så ofte, som det gør - også fordi at køkkenet i mange hjem er forbundet med stuen eller spisestuen - så er det for mange meningsfuldt, at køkkenelementerne er æstetisk flotte og passer naturligt ind i hjemmet.

Det er langt fra alle boliger, der har et pænt, fuldt udstyret køkken. Derfor bliver der også hvert år købt og installeret talrige nye køkkener til danske hjem. Desværre er det ikke alle, der har mulighed for at lægge nyt køkken ind, da en udskiftning af køkkenet er noget omkostningsfuldt.

Ønsker man et mere tidssvarende og praktisk køkken, er der dog ingen grund til at opgive alle drømme, blot fordi et nyt køkken er dyrt. Hvis det gamle køkken er indrettet, så det lever op til dine krav, kan du med fordel beholde dette og blot opgradere elementer af køkkenet. Denne artikel guider dig til hvordan.

Montering af emhætte

At udskifte sine hårde hvidevarer er den dyreste del af en køkken-opgradering. Hvidevarer af ordentlig kvalitet kan være noget bekostelige.

Beslutter du dig alligevel for at opgradere dit køkken, bør du alligevel ikke henkaste opgraderingen af hårde hvidevarer, da det er disse, der får dit køkken til at fungere gnidningsfrit.

Madlugt, os og fugt er almindelige bivirkninger af madlavning. Uden en emhætte i køkkenet kommer disse sideeffekter til at dominere køkkenmiljøet. Derfor er det attraktivt med en velfungerende emhætte.

Hvis din nuværende ikke fjerner tilstrækkeligt lugt og fugt, vil det resultere i mærkbare konsekvenser for køkkenatmosfæren. Således er en ny emhætte en fundamental del af en køkkenopgradering.

Læs mere her, hvis du har afholdt dig fra at udskifte en gammel emhætte, fordi montering af emhætte ikke er din spidskompetence. Med lidt online vejledning er du hjulpet på vej - ellers er der også mulighed for at indhente tilbud fra servicemænd med hænderne ordentligt skruet på.

Udskiftning af overflader

Køkkenelementernes overflade er den synlige del af køkkenet. Ønsker du at opgraderer dit køkkenrum, fordi udseendet er slidt eller umoderne, er det skabslågerne og bordpladen, der står for skud.

Udskifter du din bordplade, bør du overveje grundigt, hvilket materiale den nye køkkenbordplade skal være i. Bordpladen skal være pæn - også sammen med resten af køkkenelementerne. Mere centralt er det dog, at køkkenbordet er holdbart og slidstærkt, sådan at du ikke er nødsaget til at udskifte bordet tit.

Læs mere her, hvis du ønsker at skifte dine skabslåger eller bordplade.

Opgradering af vask og armatur

Vælger du en ny bordplade til dit køkken, får du også mulighed for at udskifte din vask og dertilhørende armatur. Der findes et væld af flotte håndvaske på markedet, hvoraf nogle er særligt smarte til moderne madlavning. Med det store udbud af vaske bør det ligeledes være muligt at finde en model, der passer indenfor dit budget.

Installation af opvaskemaskine

Har du ikke haft en opvaskemaskine før, vil det være en fundamental opgradering at installere en. Maskinen sparer dig for timers opvaskearbejde. Det kan også være, at du som led i opgraderingen vælger at købe en nyere erstatning til din gamle maskine.

En ny opvaskemaskine vil naturligvis udføre vaskejobbet bedre end en udtjent model. Derudover vil en ny maskine med stor sandsynlighed også være i en bedre energiklasse end den gamle - så selvom du bruger en større sum penge på hårde hvidevarer, vil opgraderingen forhåbentlig være en lettelse for din elregning.

Det er for mange en udfordring at tilslutte en ny opvaskemaskine. Hvis du tidligere har haft en maskine, kan du formodentlig tilslutte den ny-erhvervede maskine på samme måde, som den tidligere maskine var installeret.

Dette er dog ikke altid tilfældet. Er maskinen en helt ny tilføjelse til dit køkken, bliver installationen noget sværere.

Klik her for vejledning til installationen eller for at hente tilbud på professionel assistance fra fagmænd.

 

Udskiftning af kogeplade

Gode hvidevarer gør hverdagen lettere. Derfor er det foretrækkeligt at have funktionsdygtige husholdningsmaskiner.

Har man et ældre køkken med blus eller kogeplader, kan du overveje, om tiden er til at vælge en nyere, smart model - for eksempel med fleksible kogezoner og induktion.

Søger du bolig? Søg blandt 6000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
Envelope info@husvild.dk
Mail info@husvild.dk (Alle hverdage fra 10.00-16.00)